The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, August 23, 2015

Pecurke punjene praizlukom (Mushrooms stuffed with leeks)

Sastojci: 18 pecuraka (vrganja), 1 praziluka, 30g margarina, 120g fete, 3/4 komoraca, 3/4 kasicice korijandera (u prahu), so.

Priprema:
1) Praziluk i komorac ocistiti i sitno iseckati. Sir izgnjeciti viljuskom.
2) U serpi, na tihoj vatri, istopiti margarin. Dodati praziluk i komorac i prziti 5 minuta uz povremeno mesanje.
3) Dodati korijander, posoliti po ukusu i promesati. Odvojiti 4 kasike sa strane. Ostatak pomesati sa sirom. 
4) Pecurke stavite u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180C 10 minuta. Napuniti filomi vratiti u rernu i peci jos oko 5 minuta.
5) Posluziti pecurke sa sosom koji ste ostavili sa strane.

Predlog 1: mozete napraviti Punjene pecurke.

Predlog 2: mozete napraviti Pecurke u lisnatom testu

Predlog 3: mozete napraviti Pecurke punjene parmezanom.

Ingredients: 18 mushrooms (porcini), 1 leek, 20g butter, 120g feta, 3/4 fennel,  3/4 teaspoon coriander (powder), so.

Preparation:
1) Leek and fennel clean and finely chop. Squeeze feta with fork.
2) in a saucepan, over low heat, melt margarine. Add leek and fennel and fry for 5 minutes, stirring occasionally.
3) Add the coriander, salt to taste and stir. Separate 4 tbsp aside. Rest combine with cheese.
4) Put mushrooms in greased baking pan and bake in pre-heated oven at 180C for 10 minutes. Fill mushrooms and return in the oven and bake for about 5 minutes.

Suggestion 1: you can make Stuffed mushrooms.


Suggestion 2: you can make Mushrooms in puff pastry.

Suggestion 3: you can make Mushrooms stuffed with Parmesan.


No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.