Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Pages

Sunday, September 26, 2021

Tikvice s kackavaljem u rerni (Zucchini with yellow cheese in the oven)

Sastojci: 2 jaja, 2 tikvice, 2 sargarepe, 1 crni luk, 160g+40g kackavalja (biljni ili gauda ili neki slican meksi, topljiv), 70g brasna, 120ml vode, 1 kasicica belog luka u prahu, 2 kasicice suvog origana, 1/2 kasicice soli ili vegete (opcionalno), 4 kasike ulja+jos malo, 20g margarina.

Priprema:

1) Oljustiti tikvice, sargarepe i crni luk. Tikvicu iseci na kockice, a sargarepu izredndati na sitno (ili krupno). Crni luk sitno iseckati. Jaja umutiti. Kackavalj izrendati na krupno.
2) U vecu serpu ili dublji tiganj zagrejati 2 kasike ulja i margarin na srednjoj temperaturi (4). Dodati crni luk i prziti nekoliko minuta povremeno mesajuci. Dodati sargarepu i takodje prziti nekoliko minuta, povremeno mesajuci. Dodati tikvice, promesati, poklopiti i krckati 10 minuta (povremeno otklopiti i promesati). Pred sam kraj dodati 40g kackavalja, promesati da se otopi. Skloniti sa sporeta.