Sastojci: 120g tempeha, 1 crvena paprika, 1 manji patlidzan, 1 manja tikvica, 2 cena belog luka, 1 praziluk, 35g sirove kinoe ili pirinca, 35g badema, 1 kasicica korena djumbira (svezeg, rendanog), za sos: 1 kasicica susamovog ulja, 2 kasicice suncokretovog ulja (nerafinisanog), 30ml balzamiko sirceta, 1 kasika lanenog semena (u prahu); 2 kasike soja sosa (bez secera), 1/2 kasicice aleve paprike u prahu.
Priprema:
1) Tempeh iseci na kocke oko 1.5 do 2 cm. Crvenu papriku, patlidzan, tikvicu i praziluk oprati i ocistiti (oljustiti). Beli luk oljustiti. Papriku iseci na trakice. Patlidzan i tikvicu iseci na kockice. Praziluk i beli luk sitno iseckati. Kinou ili pirinac isprati u nekoliko voda. Ocediti.
2) Skuvati kinou ili pirinac.