Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Pages

Wednesday, February 24, 2021

Tempeh sa povrcem (Tempeh with vegetables)

Sastojci: 120g tempeha, 1 crvena paprika, 1 manji patlidzan, 1 manja tikvica, 2 cena belog luka, 1 praziluk, 35g sirove kinoe ili pirinca, 35g badema, 1 kasicica korena djumbira (svezeg, rendanog), za sos: 1 kasicica susamovog ulja, 2 kasicice suncokretovog ulja (nerafinisanog), 30ml balzamiko sirceta, 1 kasika lanenog semena (u prahu); 2 kasike soja sosa (bez secera), 1/2 kasicice aleve paprike u prahu.

Priprema:

1) Tempeh iseci na kocke oko 1.5 do 2 cm. Crvenu papriku, patlidzan, tikvicu i praziluk oprati i ocistiti (oljustiti). Beli luk oljustiti. Papriku iseci na trakice. Patlidzan i tikvicu iseci na kockice. Praziluk i beli luk sitno iseckati. Kinou ili pirinac isprati u nekoliko voda. Ocediti.

2) Skuvati kinou ili pirinac.

Kako skuvati kinou (How to cook quinoa)

Sastojci: 250g kinoe, 625ml vode.

Priprema:

1) Potopiti kinou u toplu vodu na 2h, a maksimum do 8h. Oprati kinou u nekoliko voda. Ocediti.

2) U serpu staviti vodu i pustiti da prokljuca. Smanjti na srednju (4) ili srednje nisku (3) temeparturu i dodati kinou. Kuvati 15 do 20 minuta. Ne poklapati.

Sunday, February 21, 2021

Pita sa krompirom, kelerabom i mesom (Pie with potatoes, kohlrabi and meat)

Sastojci: 375g kelerabe, 2 krompira, 2 paradajza (zrelija), 1 sargarepe, 1 komad korena celera (oko 2cm), 1 crni luk (ako je veci onda pola), 2 cena belog luka, celerovo i persunovo lisce, 300g jumeceg mlevenog mesa, 25g ementalera, 1 zumance, 25g gi putera, 150ml mleka, po prstohvat muskat oraha, kurkume, kima i djumbira u prahu, 1 kasika kokosovog ulja ili suncokretovog nerafinisanog.

Priprema:
1) Kelerabu, krompir, paradajz, sargarepu, celer, crni i beli luk oprati i oljustiti. Kelerabu, krompir i paradajz iseci na kockice. sargarepu izrendati na krupno. Crni i beli luk sitno iseckati. Celer ostaviti u komadu.
2) Keleratu i krompir staviti u serpu. Doliti vodu i kuvati na srednjoj temperaturi (4) dok ne omeksa. Ocediti.
3) Izgnjeciti viljuskom ili u secku, da dobijete pire.