Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Pages

Thursday, October 19, 2023

Filovi za slane kiflice

Osnovni recept za slane kiflice s fetom.

Sa sunkom i kackavaljem

Sastojci: 200g sunke, 200g kackavalja.

Na isecene kiflice staviti parce sunke a preko parce kackavalja. Zaviti kiflice.

Sa mesom i prazilukom

Sastojci: 250g mlevenog mesa, 1/2 praziluka, 2 kasike ulje uljane repice, malo vode.

U tihanj staviti ulje i na srednje niskoj temepraturi (3) zagrejati. Dodati sitno sekcan praziluk i prziti nekoliko minuta. Pojacati na srednju temperaturu (4) dodati meso i prziti uz malo dodavanja vode. Filovati kiflice i zaviti.

Sa sirom

Sastojci: 300g sira, 2 jaja.

Jaja umutiti. Dodati zmrvljen sir i promesati. Filovati kiflice i zaviti.

Sa pecurkama

Sastojci: 300g sampinjona, 80ml belog vina, 2 cena belog luka, 1/2 glavice crnog luka, 2 kasike ulja uljane repice..

Na ulju na srednjoj temepraturi (4) prziti sitno seckan crni luk oko 5 minuta. Dodati seckan beli luk i prziti dok ne pusti miris. Dodati pecurke seckane na listice i belo vino i prziti dok tecnost ne ispari. Na kraju po zelji posoliti.

Sa spanacem i pecurkama

Sastojci: 200g spanaca 200g pecurki, 2 kasike parmezana, 2 cena belog luka, 2 kasike ulja uljane repice.

Na ulju na srednjoj temepraturi (4) prziti sitno seckan beli luk dok ne pusti miris. Dodati pecurke seckane na listice i spanac iseckan i dinstati uz dodatak malo vode, Na kraj dodati parmezan i promesati. Filovati kiflice i zaviti.

Pica nadev

Sastojci: 250g sunke ili salame, 150g kackavalja, kecap, origano.

Premazati kecapom kiflice. Staviti rendanu ili na kockcie secenu sunku ili salamu. Posuti rendanim kackavaljem i origanom. Filovati kiflice i zaviti.

Slani nadev 1

Sastojci: 200g kisele pavlake, 200 majoneza, 150g sunke, 4 kisela krastavcica, 1-2 kasike kecapa, 100g feta sira.

U ciniji pomesati kiselu pavlaku majonez. Dodati seckanu ili rendanu sunku, seckane kisele krastavcice, kecap i izmrvljenu fetu.

Slani nadev 2

Sastojci: 250g sunke, 150g kackavalja, 2 kasike ajvara.

Pomesati rendanu ili seckanu sunku, rendan kackavalj i ajvar.

No comments:

Post a Comment