Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Pages

Thursday, October 19, 2023

Musaka od kelja 2

Sastojci: 6 krompira, 1 glavica kelja, 3 cena belog luka, 1 glavica crnog luka, 100g kackavalja (rendanog), 2 kasike senfa, 150ml supe od kocke, 30g margarina, 2 kasike ulja uljane repice.

Priprema:

1) Krompir oljustiti i isecni na kocke. Kelj oprati i iseci na kocke. Beli i crni luk oljustiti i sitno iseckati.

2) U serpu staviti krompir, preliti vodom i kuvati dok ne omeksa. Ocediti. Izgnjeciti viljuskom. Pomesati krompir, margarin, senf. Dobro sjediniti.

3) U serpu staviti ulje da se zagreje i na srednju temperaturu prziti crni luk 5 minuta. Dodati beli luk i prziti dok ne pusti miris. Dodati supu i kad prokljuca dodati kelj i kuvati dok ne omeksa oko 5 minuta.

4) U pleh staviti pola mase krompira. Preko staviti kelj i preko krompir. Posuti kackavaljem. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C 45 minuta.

Mozete napraviti i Musaku od kelja.

No comments:

Post a Comment