Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Pages

Thursday, October 19, 2023

Pilece belo meso s djumbirom

Sastojci: 1 L vode + jos za barenje mesa, 500g pileceg belog mesa, 2 cena belog luka, komad korena djumbira oko 2cm, 3 sargarepe, 1 stap celera sa listovima, 3 kasike lista persuna, 3 kasike maslinovog ulja.

Priprema:

1) Pilece meso iseci na kocke. Beli luk, sargarepu i koren djumbira oljustiti. Sargarepu i koren djumbira iseci na kolutove, a celer na sitno.

2) U serpu staviti vodu i kad prokljuca smanjiti na srednju temperaturu (4). Dodati pilece belo meso i kuvati oko 20 imnuta. Pokupiti penu koja se skupila. Ocediti.


3) U serpu staviti maslinovo ulje i kada se zagreje dodati beli luk i prziti dokne pusti miris. Dodati sargrepu i prziti jos 5 minuta povremeno mesajuci.

4) Doliti vodu. Dodati djumbir, celer i kuvati 20 minuta. Pet minuta pred kraj dodati pilece belo meso i persun. Izvaditi djumbir.

Predlog: mozete napraviti corbe i supe.

No comments:

Post a Comment