Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Pages

Friday, September 18, 2020

Przene kobasice sa povrcem (Fried sausages with vegetables)


Sastojci: 300g kobasica, 200g brokolija, 200g karfiola, 100g sargarepe, 100ml pasiranog paradajza ili soka od paradajza ili sosa od paradajza, vegeta. 

Priprema:
1) Kobasice oljustiti. Iseci na pola pa svaku polovinu po duzini. Pripremiti brokoli i karfiol.
2) Na malo ulja, na srednje visokoj temperaturi (5) proprziti kobasice sa obe strane. Izvaditi kobasice i ostaviti da se cede na papirnom ubrusu.

Friday, September 11, 2020

Pita sa tikvicama i sirom (Phyllo dough pie with zucchini and cheese)


Sastojci: 3 jaja (sobne temperature), 350g sira (belog kravljeg ili fete), 500g kora, 3 manje tikvice, 10g praska za pecivo, 120ml ulja, 250ml jogurta, so.

Priprema:

1) Tikvice oprati, oljustiti i oprati. Izrendati na krupno. Posoliti i ostaviti pola sata da odstoji. Ocediti. Sir izgnjeciti viljuskom.
2) U ciniju sipati prasak za pecivo i preko njega razbiti jaja. Ostaviti 15 minuta.

Thursday, September 10, 2020

Przeno svinjsko meso sa zacinima (Fried pork with spices)


Sastojci: 500g svinjskog buta, 1 kasicica krem supe, 1 kasicica suve mirodjije, 1 kasicica suvog bosiljka, 1 kasicica suvog persuna, 1 kasicica suvog celera, 1 kasicica suvog origana, prstohvat kurkume u prahu i 100 do 150ml ulja.  

Priprema:
1) Meso oprati hladong vodom. Iseci na manje komade.
2) U ciniji pomesati ulje i sve zacine. Promesati.

Paradajz corba sa tikvicama i krompirom (Tomato stew with zucchini and potatoes)


Sastojci: 1 tikvica, 1 krompir, 1 sargarepa, 1 koren persuna, 1 kasicica krem supe, 150ml pasiranog paradjza.

Priprema:

1) Oljustiti krompir, tikvicu, sargarepu i koren persuna. Iseci na kocke.
2) Staviti povrce u serpu osim tikvica i naliti vodom (ostaviti 2 prsta prazno do vrha serpe;