Sastojci: 1 testo za picu 28 cm (11 inča), 60 g sosa za picu.
Za sos za picu - pomešajte sve sastojke u činiji.
Opšta uputstva za pečenje
1. Zagrejte rernu na 250°C (480°F).
Stavite rešetku rerne u gornju trećinu rerne.
2. Razvucite testo da biste formirali osnovu za picu i stavite ga na pleh oblozen papirom za pecenje.
3a. Dodajte sos za picu ili BBQ sos.
3b. Dodajte dodatke po želji.
4. Pecite 8 minuta ili dok mocarela ili drugi sir ne dobije zlatne mrlje, a kora ne postane hrskava.
5. Gledajte da li kora ima zlatno-smeđe ivice, a sir da li su se pojavili mehurici i da li se otopio.
5. Izvadite ranije ako sir previše porumeni.
Napomene:
Tanka kora:
Očekujte vreme pečenja oko 8-12 minuta.
Obična kora:
Pecite 12-15 minuta.
Debela kora ili u dubokoj posudi:
Pecite 18-25 minuta na 200°C, ali ako koristite 250°C, počnite da proveravate da li je pečeno oko 15 minuta i dodajte vreme po potrebi.
Ingredients: 1 pizza dough 28 cm (11 inches), 60 g pizza sauce.
For pizza sauce - mix all ingredients in the bowl.
General baking instructions
1. Preheat the oven to 250°C (480°F).
Place the oven rack in the top third of the oven.
2. Stretch dough to form pizza base and slide onto baking pan.
3a. Add pizza or BBQ sauce.
3b. Add toppings you like.
4. Bake for 8 minutes or until the mozzarella cheese or other cheese has golden spots and the crust is crispy.
See notes below.
5. Look for the crust for golden brown edges and cheese for bubbling and melting.
Take out early if the cheese gets too brown.
Notes:
Thin crust:
Expect baking times around 8-12 minutes.
Regular crust:
Bake for 12-15 minutes.
Thick crust or deep dish:
Bake for 18-25 minutes at 400°F, but if using 480°F, start checking for doneness around 15 minutes and add time as needed.
No comments:
Post a Comment