Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Pages

Monday, September 25, 2023

Plocice sa brusnicama i bademima

Sastojci: 60g margarina+jos malo za premazivanje (sobne temerature), 120g zutog secera, 80g putera od kikirikija, 60ml javorovog sirupa, 60g pirea od bundeve, 2 kasike ulja (ulje od repice, sojino, kukuruzno, suncokretovo), 370g ovsenih pahuljica, 1 solja pirincanih pahuljica, 120g badema (listici), 120g suve brusnice, 60g semenki bundeve, 60g kokosov brasna, 2 kasike susama, 1 kasicica ekstrakta vanile, 1/2 kasicice cimeta (u prahu), 1/2 kasicice morske soli, 1/4 kasicice djumbira (u prahu).

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 160 C. Pleh obloziti folijom. Premazati foliju sa margarinom,

2. U serpu, otopiti margarin sa secerom, javorovim sirupom, pireom od bundeve, puterom od kikirikija i ulja dok se ne sjedine.

3. Dodati ovsene i pirincane pahuljice, bdeme, brusnice, semenke bundeve, kokosovo brasno, susam, ekstrakt vanile, cimet, so i djumbir. Dobro sjediniti.

4. Ovu mesavinu staviti na foliju i peci dok ne postane zlatno braon, oko 1 sat.

5. Ostaviti da se ohladi.

6. Ukloniti sa folije i seci plocice. Plocice redjati jednu na drugu odvojenu papirom za pecenje. Cuvati na sobnoj temperaturi u hermeticki zatvorenoj kutiji,

No comments:

Post a Comment