Sastojci: 8 listova za lazanje, 600g soka od paradajza ili sosa od paradajza, 500g spanaca, 150g krem sira, 100g kackavalja (rendanog), 3 cena belog luka (sitno seckanog), 2 kasike gi putera,
Priprema:
2) U tiganj zagrejati margarin na srednjoj temperaturi (4). Dodati beli luk i prziti dok ne pusti miris. Dodati sok ili sos od paradajza.
3) U serpu sipati vodu i kad prokljuca staviti jedan list lazanje i kuvati oko 2 minuta (da moze da se savije bez pucanja).
4) Na list lazanje namazati krem sir, dodati malo spanaca i zaviti u rolnicu. Ponosviti korake 3 i 4 za ostale lazanje i spanac.
5) Poredjati rolnice u jedan red u vatrostalnu posudu. Preliti sokom ili sosom od paradajza. Ponovo poredjati red rolnica pa preliti sosom ili sokom od paradajza. Posuti kackavalje i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30 minuta.
Predlog: mozete napraviti Lazanje s povrcem.
No comments:
Post a Comment