Sastojci: 540g brasna, 170g margarina, 250-350ml jogurta, 2 jaja, 100 secera, 10g praska za pecivo, 1 kasika grckog jogurta, 1 kasika mleka, 4g sode bikarbone, prstohvat soli.
Priprema:
1) U ciniji pomesati brasno, secer, prasak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Promesati.
2) Dodati margarin i rukom ugnjeciti.
3) Penasto umutiti jaja. Dodati 250ml jogurta.
4) Dodati mesavinu jaja postepeno u mesavinu od brasna mesajuci.
Smesa treba da bude vlazna ali ne mokra.Kratko promesati. Ako je. potrebno dodati jos jogurta (do 100ml).
5) Na povrsinu posuti brasno i premesiti testo 4 do 5 puta, ali ne vise da pogacice ne bi bile tvrde. Razviti testo oklagijom oko 1cm debljine i casom vaditi pogacice. Na posluzavnik staviti papir za pecenje, poredjati pogacice i staviti u frizider 1 do 2 sata.
6) U pleh oblozen papirom za pecenje ili namazan margarinom i blago posut brasnom poredjati pogacice.
7) Pomesati grcki jogurt i mleko. Premazati pogacice. Peci prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 20 minuta.
8) Mozete cuvati testo preko noci u frizideru. Mozete da zamrznete testo do 20 dana. Kada pecete zamrznuto testo (prethodno odmrznuto) pecite duze par minuta.
Predlog: mozete posluziti uz Domacu nutelu ili Domaci puter od kikirikija.
No comments:
Post a Comment