Oblande s vocnim kremom i kremom od cokolade
Sastojci: 1 pakovanje velikih oblandi, vocni krem sa gustinom, krem od pudinga i cokolade, cokoladni krem s keksom i orasastim plodovima.
Priprema:
1. Spremiti vocni krem. Ostaviti da se ohladi.
2. Napraviti krem od pudinga i cokolade. Ostaviti da se ohladi.
3. Napraviti cokoladni krem. Ostaviti da se ohladi.
4. Oblande podeliti na pola duzini.
5. Na jedan list oblande namazati vocni fil. Staviti drugi list oblande pa namazati krem od pudinga i cokolade. Ponoviti postupak dok se ne potrosi jedna polovina oblandi.
6. Drugu polovinu oblandi premazivati s cokoladni kremom s keksom i orasastim plodovima.
7. Pokriti papirom za pecenje i poredjati par teskih knjiga odozgo.
Cokoladne kikiriki kocke
Sastojci: cokoladni krem s keksom i kikirikijem, malo ulja, 200g cokolade, 5 do 6 kasika ulja.
Priprema:
1. Spremiti cokoladni krem s keksom i kikirikijem.
2. Pleh namazati uljem. Sipati smesu i poravnati kasikom ili spatulom.
3. Otopiti cokoladu sa uljem.
4, Preliti preko smese i ostaviti da se stegne.
Lesnik napolitanke
Sastojci: 1 pakovanje velikih oblandi, kakao fil sa keksom i lesnicima.
Priprema:
1. Pripremite kakao fil sa keksom i i lesnicima.
2. Na jedan list oblande namazati kakao fil. Staviti drugi list oblande pa namazati kakao fil. Ponoviti postupak dok ne potrosite oblande i fil.
Osnovna smesa za slatke nepecene kocke
Sastojci: 1 L vode, 550g secera, 50g vanilin secera, 200g meda, 1.8 kg keksa (mlevenog), 800g margarina.
Priprema:
1. U serpu staviti vodu, secer, vanilin secer i med i mesati povremeno dok se ne otopi.
2. Dodati margarin i mesati povremeno dok se ne otopi. Skloniti s sporeta.
3. Dodati keks postepeno mesajuci posle svakog dodavanja. Ostaviti da se ohladi.
Osnovnu smesu za slatke nepecene kocke podeliti na 8 delova.
1. Sastojci: 370g orasastih plodova (mlevenih), 2g cimeta (u prahu), 2g karanfilica (u prahu), prstohvat djumbira (u prahu).
2. Sastojci: 170g bele cokolade, 140g kokosovog brasna, 3g pimenta (u prahu).
3. Sastojci: 170g cokolade, 170g kikirikija (na krupno iseckan), 170g keksa (mlevenog).
4. Sastojci: 50g eurokrema, 170g lesnika (mlevenih), 50g keksa (mlevenog), 2g cimeta (u prahu), 2g karanfilica (u prahu).
5. Sastojci: 85g cokolade, 170g suvog grozdja, 25ml ekstrakta ruma, 85g keksa (mlevenog).
6. Sastojci: 85g cokolade, 15g neskafe, 20ml vrele vode, 170g badema (mlevenih), 10g vanila burbon ili 2 kasicice arome vanile, 40g keksa (mlevenog), 2g kardamona (u prahu), 2g cimeta (u prahu).
7. Sastojci: 170g ratluka, 80g secera u prahu, 40g eurokrema, 120g keksa (mlevenog).
8. Sastojci: 50g putera od kikirikija, 170g kikirikija (na krupno iseckan), 50g keksa (mlevenog), 4g zacina sa ukusom pite od bundeve.
9. Sastojci: 50g dzema, 170g indijskih oraha (na krupno iseckan), 50g keksa (mlevenog).
10. Sastojci: 50g eurokrema, 170g pistaca (mlevenih), 50g keksa (mlevenog), 2g kardamona (u prahu), 2g karanfilica (u prahu).
11. Sastojci: 65ml soka od pomorandze, 20ml soka od limuna, rendana kora od pomorandze i rendana kora od limuna, 220g keksa (mlevenog).
Priprema:
1. Pomesati osnovnu smesu sa svim sastojcima.
2. Na papir za pecenje staviti smesu. Prekriti drugim papirom za pecenje i razvuci oklagijom na debljinu oko 1 cm.
3. Ostaviti u frizider da se ohladi.
Kocke pod brojem 1 uvaljati u otopljenju belu cokoladu. Na 100g bele cokolade staviti 2 do 3 kasike ulja. Zatim uvaljati u mlevene orasaste plodove.
Kokos kocke pod brojem 2 uvaljati u otopljenju belu cokoladu. Na 100g bele cokolade staviti 2 do 3 kasike ulja. Zatim uvaljati u kokosovo brasno.
Kocke pod brojem 3 uvaljati u otopljenju belu cokoladu. Na 100g bele cokolade staviti 2 do 3 kasike ulja. Zatim uvaljati u mleveni kikiriki.
Kocke pod brojem 4, 5 i 6 uvaljati u otopljenju cokoladu. Na 100g cokolade staviti 2 do 3 kasike ulja. Zatim uvaljati u mleveni kikiriki.
Kocke pod brojem 7 ukrasiti topljenim eurokremom.
Kocke pod brojem 8 ukrasiti topljenim kikiriki puterom.
Kocke pod brojem 9 uvaljati u otopljenju cokoladu. Na 100g cokolade staviti 2 do 3 kasike ulja. Zatim odozgo staviti malo dzema.
Kocke pod brojem 10 uvaljati u otopljenji eurokrem ili nutelu. Zatim odozgo staviti po jedan pistac.
Kocke pod brojem 11 uvaljati u otopljenju belu cokoladu. Na 100g cokolade staviti 2 do 3 kasike ulja. Zatim na svaku staviti po pola badema.
Wafers with fruit cream and chocolate cream
Ingredients: 1 pack of large wafers, fruit cream with cornstarch, pudding and chocolate cream, chocolate cream with biscuits and nuts.
Preparation:
1. Prepare the fruit cream. Leave to cool.
2. Make the pudding and chocolate cream. Leave to cool.
3. Make chocolate cream. Leave to cool.
4. Divide the wafers in half lengthwise.
5. Spread the fruit filling on one sheet of wafer. Put the second sheet of wafer and spread the pudding and chocolate cream. Repeat the process until one half of the wafer is used.
6. Cover the other half of the wafer with chocolate cream with biscuits and nuts.
7. Cover with baking paper and arrange a few heavy books on top.
No comments:
Post a Comment