Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Pages

Sunday, October 15, 2023

Rolnice od lososa i spargli

Sastojci: 10 asparagusa, 6 parceta lososa, 30g sveze mirodjije, 50g kuvane sunke, malo slanine (tanko secene na trake po duzini), 1 kasika soka od limuna, 1 kasika gi putera, za preliv - 200ml soka od paradajza ili sosa od paradajza, 100ml maslinovog ulja, 1 kasicica soka od limuna, 2 lista svezeg bosiljak.

Priprema:

1) Asparugu otkinuti zadnje krajeve i isce na pola. Lososu ukloniti koske. Mirodjiju sitno iseckati.

2) U serpi sa malo vode obariti asparagus oko 3 minuta. Ocediti i isprati hladnom vodom.

3) Na svako parce lososa staviti malo mirodjije i po 3 stapica asparagusa. Slaninom ili sunkom obaviti losos i asparagus.

4) U ciniji pomesati sok od paradajza, maslinovo ulje, sok od limuna, bosiljak. Ostaviti u frizideru 2 sata.

5) Namazati rolnice sa losos prelivom.

6) U tiganj staviti gi puter i 1 kasiku ulja uljane repice i kad se zagreje na srednjoj temperaturi (4) prziti losos sa obe strane oko 2 minuta.

7) staviti u pleh oblozen papirom za pecenje i u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C peci oko 15 minuta.

8) Posluziti uz ostatak preliva.

Predlog: mozete napraviti Stapici lososa sa grilovanim povrcem.

No comments:

Post a Comment