Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Sunday, October 8, 2023

Crna cokolada

Sastojci: 200g kakao putera, 140g kakaoa u prahu, 70g secera (ili 70g meda), 15ml ekstrakta vanile ili 60g secera + 30g vanilin secera.

Priprema:

1) Kakao puter iseci na kocke.

2) Na pari, na srednjoj temperaturi (4) otopiti kako puter povremeno mesajuci metalnom kasikom.

3) Dodati kakao u prahu i promesati da se sjedini.

4) Dodati secer i ekstrakt vanile ili vanilin secer. Mesati da se secer otopi i sve sjedini.

5) Sipati u modle i spatulom poravnati.

6) Ostaviti da se ohladi na sobnoj temeraturi.

7) Stavti u frizider na 1 sat.

8) Izvaditi cokoladice i cuvati u zatvoreoj kutiji. Ako se tesko vade iz modli mozete ih staviti u zamrzivac na 10 minuta.

Predlog: mozete napraviti Domacu cokoladu

No comments:

Post a Comment