Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Sunday, October 8, 2023

Domaci musli 2

3-7 godina (3-7 years), 7-14 godina (7-14 years),

Sastojci: 250g ovsenih pahuljica (psenicnih ili razanih), 70g psenicnih mekinja, 10g semenki lana, 2 kasike semenki susama, 150g orasastih plodova (orasi, indijski orasi, bademi, lesnici, pistaci), 1 kasika mesavine semenki (semenke suckoreta, semenke bundeve), 2 kasike kokosa, 1 kasicica cimeta, prstohvat djumbira u prahu, prstohvat muskat oraha u prahu, prstohvat soli, 120g meda, 4 kasike sosa od jabuka, 1 kasika maslinovog ulja, 150g suvog voca (suve kajsije, suve sljive, suve smokve, suvo grozdje, suve brusnice).

Priprema:
1) U ciniji pomesati ovsene pahuljice, semenke lana, susam, orasaste plodove, mesavinu semenki, kokos, cimet, djumbir, muskat orah i so.
2) U drugoj ciniji pomesati med, sos od jabuka i maslinovo ulje. Dobro promesati. Dodati u suve sastojke i dobro sjediniti.
3) Staviti u pleh oblozen papirom za pecenje i rastanjtit na debljinu oko pola cm. Peci u prthodno zagrejanoj rerni na 150 C oko 1 sat povremeno mesajuci, na svakih 15 minuta. Ostaviti da se ohladi.
4) Dodati suvo voce i promesati.

Predlog: mozete napraviti i Domaci musli.

No comments:

Post a Comment