Gi puter sa senfom
Sastojci: 150g gi putera, 1 kasika senfa, 1 kasika vlasca (sitno seckanog).
Penasto umititi margarin. Dodati senf i vlasac i promesati.
Predlog: mozete napraviti Zacinjen margarin 1 ili Zacinjen margarin 2.
Pileca pasteta
Sastojci: 500g pileleceg belog mesa, 3 cena belog luka (sitno seckanog)), 5 zelenih maslina (bez kostica), 3 kasike lista persuna (sitno seckanog), 1 kasika svezeg ruzmarina ili 1 kasicica suvog, 1 kasika senfa, sok od 1/3 limuna, malo maslinovog ulja.
Pilece meso obariti u vodi oko 20 do 30 minuta. Ocediti. U blender staviti pilece meso i ostale sastojke i 120ml vode i blendirajte dok ne postane glatko.
Pasteta od patlidzana
Sastojci: 1 patlidzan, 180g krem sira, 2 kasike kisele pavlake, 2 cena belog luka, 2 kasike lista persuna (sitno sekcnog).
Pripremiti patlidzan (ako pecete u rerni). Stapnim miskerom usitniti patlidzan. Dodati krem sir, kiselu pavlaku i beli luk. Dobro sjediniti.
Predlog: mozete napraviti Sirijski krem od plavog patlidzana ili Pire od plavog patlidzana i paradajza.
Pasteta od povrca
Sastojci: 1 krompir, 1 veca sargarepa ili 2 manje, 1/2 korena paskanata ili persuna, 80g mleven kikirikija (blansiranog), 1 kasika senfa, 2 cena belog luka.
Povrce oljustiti i iseci na kocke. Obariti. Ocediti i ispasirati. Dodati sitno seckan beli luk, kikiriki i senf. Promesati.
Pasteta od patlidzana i paprika
Sastojci: 1 patlid\an, 3 paprike babure (zelena, zuta, crvena), 2 cena belog luka, 2 kasike jabukovog sirćeta, 2 kasike maslinovog ulja.
Patlidzan pripremiti ako pecete u rerni, ali dodati i oprane paprike. Oljustiti paprike i ukloniti semenke. Oljustiti patlidzan. U blender sve ispasirati. Dodati sitno seckan beli luk, maslinovo ulje i jabukovo sirce.
Pasteta od lososa i tune
Sastojci: 180g tune, 170g lososa, 1 jaje (tvrdo obareno), 4 kisela krastavcica (ako su kornisoni stavite vise), 1 kasicica senfa, 2 kasike majoneza, 2 kasike kisele pavlake.
U blender staviti losos, tunu, jaje, kisele krastavcice, senf, majonez i keslu pavlaku.
Pasteta od tune sa maslinama
Sastojci: 360g tunjevine, 10 maslina (bez kostica), 2 cena belog luka, 80ml maslinovog ulja, 2 kasike krem sira, 1 kasika svezeg vlasca.
U blender stavite sve sastojke.
Pasteta od maslina
Sastojci: 250g maslina (bez kostica), 50g svezeg lista persuna, 3 cena belog luka.
U blender stavite sve sastojke.
Pileca pasteta 2
Sastojci: 300g pileceg belog mesa, 2 kasike feta sira, 2 kasike majoneza, 2 kasike pavlake, 2 kasike susama.
Belo meso skuvati. Ocediti. U blender staviti belo meso, fetu, kiselu pavlaku, majonez i 1 kasiku susama. Usitniti. Dodati kasiku susama i promesati.
Pasteta od pileceg belog mesa i kikirikija
Sastojci: 100 grama pileceg belog mesa, 100g mlevenog kikirikija, 200g kisele pavlake, 1 kasicica svezeg soka od limuna.
Belo meso skuvati i ocediti. Sve sastojke sraviti u blender.
Pasteta od tikvica i tahinija
Sastojci: 2 tikvice, 2 cena belog luka, 2 kasike tahinija.
Oljustiti i skuvati tikvice. Iseci na kocke. U blender staviti tikvice, beli luk i tahini.
Pasteta od kikirikija sa povrcem
Sastojci: 200g kikirikija, 2 krompira, 3 sargarepe, 1 kasika senfa.
Krompir i sargarepe oljustiti i skuvati. Staviti u blender krompir, sargarepe i senf.
No comments:
Post a Comment