Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Thursday, October 19, 2023

Domaci namazi i pastete

Gi puter sa senfom

Sastojci: 150g gi putera, 1 kasika senfa, 1 kasika vlasca (sitno seckanog).

Penasto umititi margarin. Dodati senf i vlasac i promesati.

Predlog: mozete napraviti Zacinjen margarin 1 ili Zacinjen margarin 2.

Pileca pasteta

Sastojci: 500g pileleceg belog mesa, 3 cena belog luka (sitno seckanog)), 5 zelenih maslina (bez kostica), 3 kasike lista persuna (sitno seckanog), 1 kasika svezeg ruzmarina ili 1 kasicica suvog, 1 kasika senfa, sok od 1/3 limuna, malo maslinovog ulja.

Pilece meso obariti u vodi oko 20 do 30 minuta. Ocediti. U blender staviti pilece meso i ostale sastojke i 120ml vode i blendirajte dok ne postane glatko.

Pasteta od patlidzana

Sastojci: 1 patlidzan, 180g krem sira, 2 kasike kisele pavlake, 2 cena belog luka, 2 kasike lista persuna (sitno sekcnog).

Pripremiti patlidzan (ako pecete u rerni). Stapnim miskerom usitniti patlidzan. Dodati krem sir, kiselu pavlaku i beli luk. Dobro sjediniti.

Predlog: mozete napraviti Sirijski krem od plavog patlidzana ili Pire od plavog patlidzana i paradajza.

Pasteta od povrca

Sastojci: 1 krompir, 1 veca sargarepa ili 2 manje, 1/2 korena paskanata ili persuna, 80g mleven kikirikija (blansiranog), 1 kasika senfa, 2 cena belog luka.

Povrce oljustiti i iseci na kocke. Obariti. Ocediti i ispasirati. Dodati sitno seckan beli luk, kikiriki i senf. Promesati.

Pasteta od patlidzana i paprika

Sastojci: 1 patlid\an, 3 paprike babure (zelena, zuta, crvena), 2 cena belog luka, 2 kasike jabukovog sirćeta, 2 kasike maslinovog ulja.

Patlidzan pripremiti ako pecete u rerni, ali dodati i oprane paprike. Oljustiti paprike i ukloniti semenke. Oljustiti patlidzan. U blender sve ispasirati. Dodati sitno seckan beli luk, maslinovo ulje i jabukovo sirce.

Pasteta od lososa i tune

Sastojci: 180g tune, 170g lososa, 1 jaje (tvrdo obareno), 4 kisela krastavcica (ako su kornisoni stavite vise), 1 kasicica senfa, 2 kasike majoneza, 2 kasike kisele pavlake.

U blender staviti losos, tunu, jaje, kisele krastavcice, senf, majonez i keslu pavlaku.

Pasteta od tune sa maslinama

Sastojci: 360g tunjevine, 10 maslina (bez kostica), 2 cena belog luka, 80ml maslinovog ulja, 2 kasike krem sira, 1 kasika svezeg vlasca.

U blender stavite sve sastojke.

Pasteta od maslina

Sastojci: 250g maslina (bez kostica), 50g svezeg lista persuna, 3 cena belog luka.

U blender stavite sve sastojke.

Pileca pasteta 2

Sastojci: 300g pileceg belog mesa, 2 kasike feta sira, 2 kasike majoneza, 2 kasike pavlake, 2 kasike susama.

Belo meso skuvati. Ocediti. U blender staviti belo meso, fetu, kiselu pavlaku, majonez i 1 kasiku susama. Usitniti. Dodati kasiku susama i promesati.

Pasteta od pileceg belog mesa i kikirikija

Sastojci: 100 grama pileceg belog mesa, 100g mlevenog kikirikija, 200g kisele pavlake, 1 kasicica svezeg soka od limuna.

Belo meso skuvati i ocediti. Sve sastojke sraviti u blender.

Pasteta od tikvica i tahinija

Sastojci: 2 tikvice, 2 cena belog luka, 2 kasike tahinija.

Oljustiti i skuvati tikvice. Iseci na kocke. U blender staviti tikvice, beli luk i tahini.

Pasteta od kikirikija sa povrcem

Sastojci: 200g kikirikija, 2 krompira, 3 sargarepe, 1 kasika senfa.

Krompir i sargarepe oljustiti i skuvati. Staviti u blender krompir, sargarepe i senf.

No comments:

Post a Comment