Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Saturday, October 14, 2023

Brza pica sa mocarelom i paradajzom

Sastojci: 1 pakovanje lisnatog testa, 2-3 paradajza (jos ako vam je veci pleh), 1+1 kasika margarina, 1 cen belog luka, 200g kisele pavlake, 150-200g mocarele, origano.

Priprema:

1) Paradajz oljustiti, ocistiti i iseci na kolutove. Posoliti, staviti izmedju papirnih ubrusa i ostaviti 15 minuta. Beli luk oljustiti i sitno iseckati. Mocarelu izrendati na krupno.

2) Kiselu pavlaku pomesati sa mocarelom i promesati.

3) Razviti lisnato testo u krug velicine vaseg pleha. Pleh namazati jednom kasikom margarina. Staviti lisnato testo i viljuskom napraviti rupice. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne dobije svetlo braon boju.

4) U tiganj staviti jednu kasiku margarina i na srednjoj temperaturi pustiti da se otopi. Dodati beli luk i proprziti 1-2 minuta.

5) Na peceno testo staviti paradajza, preko rasporediti beli luk, a zatim premazati mesavinom kisele pavlake i mocarele. Posuti origanom.

6) Vratiti u rernu da se pece dok se mocarela ne istopi.

3-7 godina (3-7 years), 7-14 godina (7-14 years),

No comments:

Post a Comment