Sastojci: leblebija, 1/2 crnog luka, 5 cena belog luka, 1 veza lista persuna, 1 veza lista korijandera, 4 cena belog luka, 1 kasika korijandera u prahu, 2 kasike kima u prahu, 1 kasicica kardamona u prahu, 2 kasike brasna, 1 kasicica sode bikarbone, 1 kasicica soli.
Priprema:
1) Potopiti leblebije u vodu i ostaviti preko noci. Moze i 12 sati ali nakon 6 sati promenite vodu (da se ne pokvari).
2) U blenderu usitniti leblebije.
3) U blenderu usitniti pesun i korijander sa belim i crnim lukom.
4) Dodati korijander, kim, so. Dobro promesati.
Napomena: ako zelite mozete da zamrznete (do 2 meseca) pola smese, ali u deo koji zamrzavate nemojte da stavljate sodu bukarbonu. Znaci ako zamrzavate pola smese, stavite 1/2 kasicice sode bikarbone u deo koji cete prziti.
5) Formirati pljeskavice.
6)
Na ulju uljane repice prziti pljeskavice od leblebija. Mozete ih peci u
rerni. U pleh oblozen papirom za pecenje poredjati pljeskvice od
leblebija i peci na 110 C oko 25 minuta pa okrenuti na drugu stranu.
Predlog: posluziti uz salatu i libijski krem od susama (tahini).
No comments:
Post a Comment