Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Monday, October 23, 2023

Pljeskavice od leblebija

Sastojci: leblebija, 1/2 crnog luka, 5 cena belog luka, 1 veza lista persuna, 1 veza lista korijandera, 4 cena belog luka, 1 kasika korijandera u prahu, 2 kasike kima u prahu, 1 kasicica kardamona u prahu, 2 kasike brasna, 1 kasicica sode bikarbone, 1 kasicica soli.

Priprema:

1) Potopiti leblebije u vodu i ostaviti preko noci. Moze i 12 sati ali nakon 6 sati promenite vodu (da se ne pokvari).
2) U blenderu usitniti leblebije.

3) U blenderu usitniti pesun i korijander sa belim i crnim lukom.
4) Dodati korijander, kim, so. Dobro promesati.

Napomena: ako zelite mozete da zamrznete (do 2 meseca) pola smese, ali u deo koji zamrzavate nemojte da stavljate sodu bukarbonu. Znaci ako zamrzavate pola smese, stavite 1/2 kasicice sode bikarbone u deo koji cete prziti.

5) Formirati pljeskavice.
6) Na ulju uljane repice prziti pljeskavice od leblebija. Mozete ih peci u rerni. U pleh oblozen papirom za pecenje poredjati pljeskvice od leblebija i peci na 110 C oko 25 minuta pa okrenuti na drugu stranu.

Predlog: posluziti uz salatu i libijski krem od susama (tahini).

No comments:

Post a Comment