The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Friday, November 7, 2014

Galete od krompira (Potatoe waffles)

Sastojci: 500g zutog krompira, 1 crni luk, 1 cen belog luka, 1 kasika sitno seckanog persuna, 1 kasika pera vlasca, 1 jaje, 1 kasika brasna, so i ulje.

Priprema:
1) Krompir oljustiti i narendati. Crni luk i beli luk oljustiti i sitno iseckati.
2) Pomesati krompir, crni luk, beli luk, jaje, brasno i so.
3) Na ulje, na niskoj temperaturi, staviti 2 kasike mase i pritisnuti da dobije oblik galete. Staviti na papir da upije visak ulja.

Savet: mozete posluziti uz ribu, salame, meso i sosove.

Ingredients: 500g of yellow potatoes, 1 onion, 1 clove garlic, 1 tablespoon finely chopped parsley, 1 tablespoon chives pen, 1 egg, 1 tablespoon flour, salt and oil.

Preparation:
1) Peel and grate the potatoes. Onions and garlic peel and finely chop.
2) Mix the potatoes, onion, garlic, egg, flour and salt.
3) In the oil, at low temperature, place 2 tablespoons of mixture and press to obtain a form of waffle. Put on paper to absorb excess oil.

Tip: You can serve with fish, salami, meats and sauces.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.