The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, December 22, 2014

Skoljke sa pestom od celera (Clams with celery pesto)

Sastojci: 200g celera (listovi i stabljike), 150 testenine, 1 sargarepa, 50g parmezana, 1 cen belog luka, 50g oraha, 4 kasike maslinovog ulja, so.

Priprema:
1) Oprati i osusiti celer. Oprati, oljustiti sargarepu i iseci na kolutove. Beli luk ocistiti.
2) U blender staviti celer, sargarepu, beli luk i 2 kasike ulja i blendati. Dodati orahe i jos malo blendati. Razblaziti sa malo vode, dodati preostalo ulje i so i promesati.
3) U slanoj i prokljucaloj vodi staviti testenine i skuvati.
4) Testeninu preliti pesto sosom.

Ingredients: 200g celery (leaves and stems), 150 pasta, 1 carrot, 50g Parmesan cheese, 1 clove of garlic, 50g walnuts, 4 tablespoons olive oil, salt.

Preparation:

1) Wash and dry the celery. Wash and peel the carrots and cut into slices. Clean garlic.
2) In a blender put celery, carrot, garlic and 2 tablespoons oil and blend. Add walnuts and blend a little more. Dilute with a little water, add remaining oil and mix.
3) In salted, boiling water put the pasta and cook.
4) Pour the pasta with pesto sauce.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.