The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Tuesday, December 16, 2014

Kari u prahu (Powder curry)

Sastojci: 2 kasike kima u prahu, 2 kasike kardamoma, 2 kasike korijandera, 60g kurkume, 1 kasicica aleve paprike, 1 kasicica muskatnog oraha, 1 kasicica cimeta, 1/2 kasicice bibera.

Priprema:
1) Staviti sve sastojke u posudu sa poklopcem. Promesati.
2) Cuvati na hladnom i suvom mestu.

Ingredients: 2 tablespoons cumin powder, 2 tablespoons cardamom, 2 tablespoons coriander, 60g turmeric, 1 teaspoon cayenne pepper, 1 teaspoon nutmeg, 1 teaspoon cinnamon, 1/2 teaspoon pepper.

Preparation:
1) Put all ingredients in the bowl with a lid. Shake to mix.
2) Store in a cool, dry place.


No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.