The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Friday, October 10, 2014

Vencici (Sweet Wreaths)

Sastojci: 3 jaja, 3 zumanceta, 1 kasika secera, 1 kasicica margarina i brasna po potrebi, 200g secera i 100ml vode.

Priprema: 
1) Pomesati jaja zumanca, secera, margarina, brasno i zamesiti testo.
2) Od testa praviti tanke rolne, praviti od njih vencice, stavljati ih u namazan pleh i peci na niskoj temperaturi. Ostaviti da se ohlade.
3) Skuvati secera da vodom pa umakati vencice.

Predlog 2: Od preostalih zumanaca mozete napraviti Glazuru od secera u prahu.

Ingredients: 3 eggs, 3 egg yolks, 1 teaspoon sugar, 1 teaspoon of margarine and flour as needed, 200g of sugar and 100ml of water.

Preparation: 
1) Combine eggs, egg yolks, sugar, margarine, flour and knead the dough.
2) From dough make thin rolls, make wreaths, put them in a buttered baking dish and bake at low temperature. Allow them to cool.
3) Cook the sugar in water and dip wreaths.

Suggestion 2: From remaining egg yolks you can make The glaze of powdered sugar.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.