The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Thursday, October 9, 2014

Krem od pudinga i slatke pavlake (Cream with pudding and heavy cream)

Sastojci: 500ml mleka, 40g pudinga od vanile, 125g secera, 10g vanilin secera, 3 jaja i 125 ml slatke pavlake.

Priprema:
1) Pazljivo odvojiti belanca od zumanaca. Zumanca umutiti. Belanca penasto umutiti.
2) U 100ml mleka razmutiti vanila puding. Preostalo mleko prokuvati sa secerom i vanilin secerom. Skloniti sa sporeta pa dodati razmuceni puding i vratiti da ponovo provri. Dodati umucena zumanca i promesati. Zatim dodati belanca i slatku pavlaku i promesati.

Predlog: mozete napraviti Krem od putera sa pudingom.

Ingredients: 500ml milk, 40g vanilla pudding (powder), 125g sugar, 10g vanilla sugar, 3 eggs and 125 ml of heavy cream.

Preparation: 
1) Carefully separate the egg whites from egg yolks. Whisk egg yolks. Whisk egg whites till fluffy and creamy.
2) In 100ml milk, add vanilla pudding and stir. |n the remaining milk add sugar and vanilla sugar and bring to boil. Remove from heat and add pudding mixture and return to boil again. Add the beaten egg yolks and stir. Then add egg whites and heavy cream and stir.

Suggestion: you can make Butter cream with pudding.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.