The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Tuesday, October 21, 2014

Rolnice od slanine (Bacon rolls)

Sastojci: 20 reznjeva slanine, 200g fete, 100g sredine od hleba, 400g soka od paradajza, 2 kasike persuna, malo mleka, 1 kasika svezeg bosiljka ili 1 kasicica suvog, so.

Priprema:
1) Sok od paradajza pomesati sa bosiljkom. Fetu izgnjeciti viljuskom.
2) Potopiti hleb u mleko, ocediti i pomesati sa fetom, persunom i solju. Formirati 20 loptica i obmotati ih slaninom.
3) Rolnice posluziti uz sos.

Ingredients: 20 lobes bacon, 200g feta cheese, 100g middle of bread, 400g of tomato juice, 2 tablespoons parsley, a little milk, 1 tbsp fresh basil or 1 tsp dried, salt.

Preparation: 
1) Tomato juice mix with basil. Squeeze feta with fork.
2) Soak bread in milk, drain and mix with feta cheese, parsley and salt. Form 20 balls and wrap them with bacon.
3) Serve rolls with sauce.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.