Sastojci: 145 g šećera, 250 g 100% nezaslađenog soka od nara, 1/2 limuna ili 1 do 2 kapi vode od cvetova pomorandže.
Priprema:
1. Pomešajte šećer i sok od nara*.
2. U šerpi zagrejte šećer i sok na srednjoj vatri (4) na šporetu.
3. Mešajte šećer da se rastvori. Pustite da proključa i kuvajte 5 minuta ili dok se malo ne zgusne. Skinite sa šporeta.
4. Pustite da se malo ohladi.
5. Dodajte limunov sok ili vodu od pomorandže.
6. Pustite da se potpuno ohladi.
Probajte i dodajte još nekoliko kapi limunovog soka ako je potrebno da se dobije kiselkast ukus.
7. Stavite levak u čistu flašu, i sipajte sirup.
8. Zatvorite poklopcem i napisite etiketu sa datumom.
9. Čuvajte u frižideru do mesec dana.
Napomene:
Nemojte prekuvati. Ako mešavinu kuvate predugo, ona će početi da se kristališe.
Ako sami cedite sok od nara, jedan veliki nar obično daje oko 1 šolju soka.
Ako se odlučite za kupovni sok, obavezno kupite čisti sok od nara koji nije napravljen od koncentrata ili pomešan sa drugim sokovima.
Ingredients: 145g sugar, 250g 100% unsweetened pomegranate juice, 1/2 lemon or 1 or 2 drops of orange flower water.
Preparation:
1. Combine the sugar and pomegranate juice*.
2. In a saucepan, heat the sugar and juice over medium heat (4) on the stovetop.
3. Stir sugar to dissolve. Bring to a boil and cook for 5 minutes or until slightly thickened. Remove from the stove.
4. Let it cool.
5. Add lemon juice or orange water.
6. Let it cool completely.
Taste and add a few drops of lemon juice more if needed to get tartness.
7. Place a funnel in a clean bottle, and pour in the syrup.
8. Cap and label with the date.
9. Store in the refrigerator for up to one month.
Notes:
Don't over boil. If you boil the mixture too long, it will start to crystalize.
If you are juicing the pomegranate yourself, one large pomegranate usually yields about 1 cup of juice.
If you opt to start with juice, be sure to buy pure pomegranate juice that is not made from concentrate or blended with other juices.
No comments:
Post a Comment