Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Saturday, October 21, 2023

Kako napraviti sirup za kasalj od meda i djumbira

Napomena: nije za bebe i decu mladju od 2 godine.

Sastojci: 250g meda, 250ml vode, 125ml sok od svezeg limuna, 1/2 kasicice djumbira u prahu, rendana kora od 2 limuna.

Priprema: 

1. U serpici pomesati vodu, rendanu koru od limuna i djumbir. Na srednjoj temperaturi (4) pustiti da prokljuca.

2. Smanjiti na nisku temperaturu (2) i krckati oko 5 minuta. Skloniti sa sporeta i procediti, a serpicu temeljno isprati vodom.

3. U srepicu staviti med i na niskoj temperaturi (2) zagrejati med, pazeci da ne prokljuca. Skloniti sa sporeta.

4. Pomesati med, sok od limuna i procedjenu vodu od kore od limuna i djumbira. Promesati dok ne dobijete gust sirup.

5. Sipati u cistu teglu sa hermetickim poklopcem.

Cuvati u frizideru do 2 meseca.

Upotreba: za decu od 2 do 5 godina, koristite 1/2 do 1 kasicice svaka 2 sata. Za decu od 5 do 12 godina, koristiti 1-2 kasicice svaka 2 sata. Za decu stariju od 12 godina i odrasle, koristite 1 do 2 kasike svaka 4 sata.

Predlog: ako mozete priustiti koristite manuka med UMF.

No comments:

Post a Comment