Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Sunday, October 15, 2023

Pljeskavice od crvenog sociva

Sastojci: 300g crvenog sociva, 1 krompir, 2 sargarepe, 250g svezeg kupusa 1/2 glavice crnog luka, 2 + 2 cena belog luka, komad korena djumbira oko 2cm, 50g lista persuna, 125g badema (ili indijskih oraha ili oraha), 1 kasicica kima u prahu, sok od jednog limuna, 8g praska za pecivo, 1 kasika ulja uljane repice.

Priprema:

1) Socivo oprati u dve, tri vode. Preliti sa vodom i ostaviti preko noci (mozi i 12 sati). Ocediti.

2) Krompir, sargarepe, crni i beli luk oljustiti i sitno iseckati, a krompir i sargarepu izrendati.

3) Na ulju na srednjoj temperaturi (4) proprziti crni luk oko 5 minuta. Dodati 2 cena belog luka i prziti dok ne pusti miris. Dodati krompir i sargarepu i prziti jos 5 minuta. Ostaviti da se ohladi.

4) U blender sipati socivo, djumbir, 2 cena belog luka, persun, bademe, kim i sok od limuna i samleti do pola. Spatulom spustiti sa stranica delove mesavine i ponovo blendirati.

5) U ciniji pomesati mesavinu sociva, povrce i prasak za pecivo. Dobro sjediniti. Ruke namazati uljem i praviti pljeskavice.

6) Na ulju prziti pljskavice 3 do 4 minuta sa svake strane, na srednjoj temperaturi (4).

Predlog: mozete napraviti Palacinke od povrca bez jaja i glutena.

No comments:

Post a Comment