Sastojci: 300g crvenog sociva, 1 krompir, 2 sargarepe, 250g svezeg kupusa 1/2 glavice crnog luka, 2 + 2 cena belog luka, komad korena djumbira oko 2cm, 50g lista persuna, 125g badema (ili indijskih oraha ili oraha), 1 kasicica kima u prahu, sok od jednog limuna, 8g praska za pecivo, 1 kasika ulja uljane repice.
Priprema:
1) Socivo oprati u dve, tri vode. Preliti sa vodom i ostaviti preko noci (mozi i 12 sati). Ocediti.
2) Krompir, sargarepe, crni i beli luk oljustiti i sitno iseckati, a krompir i sargarepu izrendati.
3) Na ulju na srednjoj temperaturi (4) proprziti crni luk oko 5 minuta. Dodati 2 cena belog luka i prziti dok ne pusti miris. Dodati krompir i sargarepu i prziti jos 5 minuta. Ostaviti da se ohladi.
4) U blender sipati socivo, djumbir, 2 cena belog luka, persun, bademe, kim i sok od limuna i samleti do pola. Spatulom spustiti sa stranica delove mesavine i ponovo blendirati.
5) U ciniji pomesati mesavinu sociva, povrce i prasak za pecivo. Dobro sjediniti. Ruke namazati uljem i praviti pljeskavice.
6) Na ulju prziti pljskavice 3 do 4 minuta sa svake strane, na srednjoj temperaturi (4).
Predlog: mozete napraviti Palacinke od povrca bez jaja i glutena.
No comments:
Post a Comment