Sastojci: 500g brasna, 50g margarina, 50ml ulja, 100ml mleka, 100g feta sira, 180g kiselog mleka, 2 jaja, 10g praska za pecivo, 1 kasicica sode bikarbone, 2 kasike kisele pavlake, susam, suncokret, kim.
Priprema:
1) Jedno jaje odvojiti zumance i belance. Zumance sacuvajte za premazivanje kiflica. Umutiti zumance sa kiselom pavlakom i susamom.
2) Brasno prosejati. Dodati prasak za pecivo, sodu bikarbonu. Promesati.
3) Dodati jaje i belance, margarin, ulje, kiselo mleko, mleko i fetu. Dobro izmesati.
4) Na povrsinu staviti brasno, izvaditi testo i malo premeseti. Podeliti na 4 dela. Svaki deo razviti u krug. Seci na 8 delovati. Zavijati kiflice.
4) Poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje ili namazati margarinom i blago pusti brasnom. Premzati kiflice. Posuti suncokretom ili kimom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 30 do 45 minuta.
Predlog: ove kiflice mozete filovati Filovima za slane kiflice.
No comments:
Post a Comment