Sastojci: 1 L vode + jos za barenje mesa, 500g pileceg belog mesa, 2 cena belog luka, komad korena djumbira oko 2cm, 3 sargarepe, 1 stap celera sa listovima, 3 kasike lista persuna, 3 kasike maslinovog ulja.
Priprema:
1) Pilece meso iseci na kocke. Beli luk, sargarepu i koren djumbira oljustiti. Sargarepu i koren djumbira iseci na kolutove, a celer na sitno.
2) U serpu staviti vodu i kad prokljuca smanjiti na srednju temperaturu (4). Dodati pilece belo meso i kuvati oko 20 imnuta. Pokupiti penu koja se skupila. Ocediti.
3) U serpu staviti maslinovo ulje i kada se zagreje dodati beli luk i prziti dokne pusti miris. Dodati sargrepu i prziti jos 5 minuta povremeno mesajuci.
4) Doliti vodu. Dodati djumbir, celer i kuvati 20 minuta. Pet minuta pred kraj dodati pilece belo meso i persun. Izvaditi djumbir.
Predlog: mozete napraviti corbe i supe.
No comments:
Post a Comment