Sastojci: 1 pakovanje lisnatog testa, 2-3 paradajza (jos ako vam je veci pleh), 1+1 kasika margarina, 1 cen belog luka, 200g kisele pavlake, 150-200g mocarele, origano.
Priprema:
1) Paradajz oljustiti, ocistiti i iseci na kolutove. Posoliti, staviti izmedju papirnih ubrusa i ostaviti 15 minuta. Beli luk oljustiti i sitno iseckati. Mocarelu izrendati na krupno.
2) Kiselu pavlaku pomesati sa mocarelom i promesati.
3) Razviti lisnato testo u krug velicine vaseg pleha. Pleh namazati jednom kasikom margarina. Staviti lisnato testo i viljuskom napraviti rupice. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne dobije svetlo braon boju.
4) U tiganj staviti jednu kasiku margarina i na srednjoj temperaturi pustiti da se otopi. Dodati beli luk i proprziti 1-2 minuta.
5) Na peceno testo staviti paradajza, preko rasporediti beli luk, a zatim premazati mesavinom kisele pavlake i mocarele. Posuti origanom.
6) Vratiti u rernu da se pece dok se mocarela ne istopi.
3-7 godina (3-7 years), 7-14 godina (7-14 years),
No comments:
Post a Comment