Sastojci: 200g kakao putera, 140g kakaoa u prahu, 70g secera (ili 70g meda), 15ml ekstrakta vanile ili 60g secera + 30g vanilin secera.
Priprema:
1) Kakao puter iseci na kocke.
2) Na pari, na srednjoj temperaturi (4) otopiti kako puter povremeno mesajuci metalnom kasikom.
3) Dodati kakao u prahu i promesati da se sjedini.
4) Dodati secer i ekstrakt vanile ili vanilin secer. Mesati da se secer otopi i sve sjedini.
5) Sipati u modle i spatulom poravnati.
6) Ostaviti da se ohladi na sobnoj temeraturi.
7) Stavti u frizider na 1 sat.
8) Izvaditi cokoladice i cuvati u zatvoreoj kutiji. Ako se tesko vade iz modli mozete ih staviti u zamrzivac na 10 minuta.
Predlog: mozete napraviti Domacu cokoladu.
No comments:
Post a Comment