Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Wednesday, October 18, 2023

Banana hleb sa urmama

Sastojci: 250g brasna, 2-3g praska za pecivo, 1 jaje, 90g margarina, 60g braon secera, 2 vece ili 3 manje banane, 10 urmi, 150g oraha (iseckanih), prstohvat soli.

Priprema:

1) Umititi jaje. Umititi margarin sa secerom. Urmama izvaditi kostice i sitno iseckati.

2) U margarin dodati jaje i promesati. Dodati urme i orahe. Promesati. Dodati brasno i so. Sve dobro izmesati.

3) U pleh za hleb staviti papir za pecenje. Sipati smesu. Peci u prethofno zagrejanoj reni na 100C oko 45 minuta. Proveriti da li je peceno - staviti cackalicu iu sredinu ako ima testa peci jos, ako je suva iskljuciti rernu i istaviti da se ohladi.

Predlog: mozete napraviti Banana kolac ili pogledajte recepte sa bananama i urmama.

No comments:

Post a Comment