Sastojci: 10 asparagusa, 6 parceta lososa, 30g sveze mirodjije, 50g kuvane sunke, malo slanine (tanko secene na trake po duzini), 1 kasika soka od limuna, 1 kasika gi putera, za preliv - 200ml soka od paradajza ili sosa od paradajza, 100ml maslinovog ulja, 1 kasicica soka od limuna, 2 lista svezeg bosiljak.
Priprema:
1) Asparugu otkinuti zadnje krajeve i isce na pola. Lososu ukloniti koske. Mirodjiju sitno iseckati.
2) U serpi sa malo vode obariti asparagus oko 3 minuta. Ocediti i isprati hladnom vodom.
3) Na svako parce lososa staviti malo mirodjije i po 3 stapica asparagusa. Slaninom ili sunkom obaviti losos i asparagus.
4) U ciniji pomesati sok od paradajza, maslinovo ulje, sok od limuna, bosiljak. Ostaviti u frizideru 2 sata.
5) Namazati rolnice sa losos prelivom.
6) U tiganj staviti gi puter i 1 kasiku ulja uljane repice i kad se zagreje na srednjoj temperaturi (4) prziti losos sa obe strane oko 2 minuta.
7) staviti u pleh oblozen papirom za pecenje i u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C peci oko 15 minuta.
8) Posluziti uz ostatak preliva.
Predlog: mozete napraviti Stapici lososa sa grilovanim povrcem.
No comments:
Post a Comment