Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Friday, October 20, 2023

Pohovani medaljoni od patlidzana sa tri vrste sira

Sastojci: 2-3 patlidzana, 400g sitnog sira, 200g mocarele, 10og parmezana, 100ml kisele pavlake, 1+3 jaja, 4-5 lista svezeg bosiljka, brasno, prezle ili prezle sa zacinima, ulje za przenje, so.

Priprema:

1) Jedno jaje umutiti. Prestala 3 jaja umutiti posebno i staviti u ciniju. U drugu ciniju staviti brasno, a u trecu prezle.

2) Listove bosiljka staviti jedan na drugi, urolati, preseci po duzini i iseci sitno (po sirini).

3) Patlidzan oprati, odseci vrh i dno i iseci na tanke kolutove. Na posluzavnik staviti par par papirnih ubrusa, poredjati kolutove patlidzana (u jedan red), posoliti i ostaviti 30 minuta. Ako imate vise kolutova patlidzana postupak ponoviti. Nakon pola sata, papirnim ubrusom pokupite visak vode.

4) Pomesati sitan sir, mocarelu, parmezan, kiselu pavlaku, jedno umuceno jaje i bosiljak. Dobro sjediniti.

5) Spajati dva koluta patlidzana sa mesavinom sireva. Poredjati medaljone na posluzavnik i ostaviti u zamrzivac na 45 minuta.

6) Medaljone uvaljati u brasno, pa u jaja, pa u prezle, opet u jaja i opet u prezle i prziti u ulju, na srednoj temperaturi, dok ne postanu zlatno braon.

7) Przene medaljone poredjati na papirne ubruse da upiju visak ulja.

No comments:

Post a Comment