Sastojci: 2-3 patlidzana, 400g sitnog sira, 200g mocarele, 10og parmezana, 100ml kisele pavlake, 1+3 jaja, 4-5 lista svezeg bosiljka, brasno, prezle ili prezle sa zacinima, ulje za przenje, so.
Priprema:
1) Jedno jaje umutiti. Prestala 3 jaja umutiti posebno i staviti u ciniju. U drugu ciniju staviti brasno, a u trecu prezle.
2) Listove bosiljka staviti jedan na drugi, urolati, preseci po duzini i iseci sitno (po sirini).
3) Patlidzan oprati, odseci vrh i dno i iseci na tanke kolutove. Na posluzavnik staviti par par papirnih ubrusa, poredjati kolutove patlidzana (u jedan red), posoliti i ostaviti 30 minuta. Ako imate vise kolutova patlidzana postupak ponoviti. Nakon pola sata, papirnim ubrusom pokupite visak vode.
4) Pomesati sitan sir, mocarelu, parmezan, kiselu pavlaku, jedno umuceno jaje i bosiljak. Dobro sjediniti.
5) Spajati dva koluta patlidzana sa mesavinom sireva. Poredjati medaljone na posluzavnik i ostaviti u zamrzivac na 45 minuta.
6) Medaljone uvaljati u brasno, pa u jaja, pa u prezle, opet u jaja i opet u prezle i prziti u ulju, na srednoj temperaturi, dok ne postanu zlatno braon.
7) Przene medaljone poredjati na papirne ubruse da upiju visak ulja.
No comments:
Post a Comment