Sastojci: 550g + 100g brasna, 185ml toplog mleka, 12g suvog kvasca, 4 kasike gi putera, 2 kasike secera, 2 jaja, 2 belanceta, prstohvat soli.
Priprema:
1) U casu staviti mleko, secer, so i kvasac. Promesati i ostaviti 10 minuta. U ciniji umutiti jaja.
2) U vanglu staviti brasno, jaja, gi puter i nadosao kvasac. Promesati. Pokriti i ostaviti na toplom da nandodje 1 sat.
3) Premesiti testo kratko oko 2 minuta. Pokriti i ostaviti na toplom da nandodje 30 minuta.
4) Od 100g brasna staviti malo na radnu povrsinu i premesiti testo. Podeliti na 6 loptica. Od svake loptice napraviti cilindar rukama polazeci od sredine ka krajevima. Smotati u krug kao puzic. Zadnji kraj zalepiti za dno da se ne otvara.
5) U pleh staviti papir za pecenje i poredjati puzice praveci razmak izmedju njih. Ostaviti 1 sat.
6) Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10 minuta. Premazati umucenim belancima i peci jos 10 minuta.
Predlog: mozete posluziti uz Domacu nutelu ili Nutela krem ili Domaci puter od kikirikija ili uz Domace namaze i pastete.
No comments:
Post a Comment