Sastojci: 2-3 tikvice, 1/2 glavice crnog luka, 1 jaje, 1 kasika lista persuna (sitno seckanog), 70g kisele pavlake, 2 kasike maslinovog ulja, 150ml jogurta, 150g griza, 120g kukuruznog griza, 7g praska za pecivo.
Priprema:
1) Tikvice oljustiti i izrendati. Posoliti i ostaviti 30 mimnuta da stoje i puste vodu. Ocediti. Crni luk oljutiti i sitno iseckati.
2) U ciniji pomesati griz, kukurzni griz, prasak za pecivo, persun i crni luk. Dobro promesati. Dodati tikvice, jaja, jogurt, kiselu pavlaku i ulje. Dobro sjediniti.
3) Kalup za projice namazati uljem i posuti sa malo griza. Sipati smesu i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C dok ne postanu zlatno braon oko 30 minuta.
4) Posluziti uz kiselo mleko ili jogurt.
No comments:
Post a Comment