Sastojci: 550g brasna, 100g margarina, 80g secera, 20g vanilin secera, 1 jaje, 2 zumanca, 250ml mleka (toplog), 30g svezeg kvasca, rendana kora jednog limuna, 350g maka, 250ml mleka, 1 kasicica cimeta, 100g suvog grozdja, margarin.
Priprema:
1) U casu staviti izmrljven kvasac, kasicicu secera i 200ml mleka. Ostaviti 15 minuta da nadodje. Suvo grozdje preliti sa vrucom vodom i ostaviti 15 minuta. Ocediti.
2) U brasno dodati secer, kvasac, jaje, zumanca, koru od limuna i margarin.Promesati i zamesiti testo. Pokriti i ostaviti na toplom da nadodje dok se masa ne udvostruci.
3) Mleko staviti da provri. Dodati mak i kuvati dok se ne zgusne. Dodati cimet i promesati. Skloniti sa sporeta. Dodati suvo grozdje i promesati.
4) Razviti testo debljine 1 cm. Namazati filom od maka i zaviti kao strudlu. Seci parcice debljine oko 1.5cm i redjati u pleh oblozen papirom za pecenje. Ostaviti 1 sat da naraste.
5) Premazati otopljenim margarinom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 40 minuta. Posle 20 minuta staviti foliju.
Predlog: mozete napraviti Brzu tortu sa makom.
No comments:
Post a Comment