Christmas Recipes, Quick and Easy, Chowders and Soups, Strengthen the Body, Coffee and Tea Cookies, Main Dishes, Beverages, No Baking, Around the World, Phyllo Pastry Pies, Lean recipes, Toppings and Creams, Side Dishes, Frying, Fish Dishes, Salads, Tips, Salty, Sweet, Sauces, Cakes, Easter Recipes, Vegetarian Recipes, Winter Stores.

Search This Blog

Sunday, October 15, 2023

Puzici s makom

Sastojci: 550g brasna, 100g margarina, 80g secera, 20g vanilin secera, 1 jaje, 2 zumanca, 250ml mleka (toplog), 30g svezeg kvasca, rendana kora jednog limuna, 350g maka, 250ml mleka, 1 kasicica cimeta, 100g suvog grozdja, margarin.

Priprema:

1) U casu staviti izmrljven kvasac, kasicicu secera i 200ml mleka. Ostaviti 15 minuta da nadodje. Suvo grozdje preliti sa vrucom vodom i ostaviti 15 minuta. Ocediti.

2) U brasno dodati secer, kvasac, jaje, zumanca, koru od limuna i margarin.Promesati i zamesiti testo. Pokriti i ostaviti na toplom da nadodje dok se masa ne udvostruci.

3) Mleko staviti da provri. Dodati mak i kuvati dok se ne zgusne. Dodati cimet i promesati. Skloniti sa sporeta. Dodati suvo grozdje i promesati.

4) Razviti testo debljine 1 cm. Namazati filom od maka i zaviti kao strudlu. Seci parcice debljine oko 1.5cm i redjati u pleh oblozen papirom za pecenje. Ostaviti 1 sat da naraste.

5) Premazati otopljenim margarinom. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 40 minuta. Posle 20 minuta staviti foliju.

Predlog: mozete napraviti Brzu tortu sa makom.

No comments:

Post a Comment