The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Sunday, June 7, 2015

Ledena kafa (Ice coffee)

Sastojci: 50ml jake crne kafe (hladne) ili espresa (hladan), 400ml mleka, 5 kugli sladoleda od vanile, 5 kocki leda, 2 kasike rendane cokolade, slag (umucen).

Priprema:
1. Mleko i kafu sipati u blender. Dodati 3 kugle sladoleda i led, pa blendati dok se smesa ne ujednaci. 
2. Sipati u dve visoke case. 
3. Ukrasite svaku kafu preostalim kuglama sladoleda i slagom, pa posuti cokoladom.

Ingredients: 50ml of strong black coffee (cold) or espresso (cold), 400ml milk, 5 scoops of vanilla ice cream, 5 ice cubes, 2 tablespoons grated chocolate, whipped cream (beaten).

Preparation:
1. Milk and coffee pour into blender. Add 3 scoops of ice cream and ice, and blend until the mixture is smooth.
2. Pour into two tall glasses.
3. Garnish each coffee with remaining ice cream scoops and whipped cream and sprinkle with chocolate.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.