The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, March 13, 2011

Domaci jogurt ili kiselo mleko (Homemade buttermilk or yogurt)

Ingredients: 1 l of milk, 250 ml buttermilk or yogurt (store bought).

Preparation:
1. Put milk to boil, remove from stove and put into the pot with cold water. Stirring occasionally leave to cool - until reaches 37°C.
2. Remove the milk from pot with cold water and pour the milk in another pot with beaten buttermilk or yogurt. Stir and cover 
3. Put into preheated oven - 50°C and leave until morning.
4. Remove from oven, allow to cool and put buttermilk (yogurt) in the refrigerator 4-5 hours.

Sastojci: 1 l mleka, 250 ml jogurta ili kiselog mleka (kupljenog).

Priprema:
1. Staviti mleko da provri, pomeriti sa ringle i staviti u sud s hladnom vodom. Uz povremeno mešanje ostaviti da se prohladi - dostigne temperaturu 37°C.
2. Izvaditi sud sa mlekom iz hladne vode i sipati mleko u drugu posudu s razmućenim jogurtom. Promešati i poklopiti.
3. Staviti u zagrejanu rernu (50°C) i ostaviti do jutra.
4. Izvaditi iz rerni, ostaviti da se ohladi i staviti u frižider 4-5 sati.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.