The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Tuesday, March 29, 2011

Krem bananice (Small cream bananas)

Ingredients: 700g sugar, 300ml water, 30g gelatin, 2 extract - banana flavoring (2x15ml), 200g dark chocolate + 2 tablespoons of oil.

Preparation:
1. Mix gelatin with 100 ml of water.
2. Cook sugar with 200ml of water, about 5 minutes until sugar melts. Remove from heat and gradually adding gelatin stir with mixer (minimum 20 minutes).
3. Add extract. Stir.
4. Grease baking tray with oil or margarine (sprinkle with coconut flakes), pour and let it stand.
5. Melt chocolate with oil and cover banana mixture.

Sastojci: 700g secera, 300ml vode, 30g zelatina, 2 ekstrata - aroma banane, 200g cokolade + 2 kasike ulja.

Priprema:
1. Zelatin pomesati sa 100ml vode.
2. Skuvati secer sa 200ml vode, oko 5 minuta dok se secer ne rastopi. Skloniti sa sporeta i postepeno muteci mikserom (minimum 20 minuta) dodavati zelatin.
3. Dodati ekstrat. Izmesati.
4. Pleh podmazati uljem ili margarinom (posuti kokosom da se ne bi bananice zalepile), sipati i ostaviti da se stegne.
5. Rastopiti cokoladu sa uljem i preliti.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.