The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Wednesday, March 23, 2011

Krem corba od kima (Cream cumin chowder)

Ingredients: 2 l of cold water, 1/2 l milk, 1 kg of cooked and mashed potatoes, 2 tablespoons of flour, 100 ml of olive oil, 100 ml sour cream, 8 g cumin and salt.

Preparation:
1. Heat the olive oil and add the flour constantly stirring - until get light brown color.
2. Add water, milk, cumin and salt.
3. Let it boils, then add mashed potatoes and sour cream and cook shortly.
4. Serve warm.

Sastojci: 2 l hladne vode, 1/2 l mleka, 1 kg skuvanog i propasiranog krompira, 2 kasike brasna, 100 ml maslinovog ulja, 100 ml kisele pavlake, kesica kima i so.

Priprema:
1. Zagrejati maslinovo ulje i dodati uz mesanje brasno; propziti.
2. Dodati vodu, mleko, kim i so.
3. Kad malo provri, dodati propasiran krompir i pavlaku i jos malo kuvati.
4. Sluziti toplo.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.