The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Wednesday, March 23, 2011

Prolecna corba od povrca (Spring vegetable chowder)

Ingredients: 1 small potato, 1 zucchini, 1 carrot, 1 small celery, 1 leek, parsnip root, 1 small tomato, cauliflower, broccoli, pepper, salt, 1 tablespoon margarine (butter), chopped parsley.

Preparation:
1. Finely chop all the vegetables, pour water, cook and season.
2. Towards the end of cooking add the margarine.
3. Cooked chowder sprinkle with parsley and serve with sour cream.

Sastojci: 1 manji krompir, 1 tikvica, 1 sargarepa, 1 manji celer, 1 praziluk, koren paskanata, 1 manji paradajz, karfiol, brokoli, biber, vegeta, 1 kasika margarina (putera), seckan persun.

Priprema:
1. Sve povrce isitniti, naliti vodom, kuvati i zaciniti.
2. Pred kraj kuvanja dodati margarin.
3. Gotovu corbu posuti persunom i sluziti s kiselom pavlakom.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.