The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Tuesday, February 16, 2016

Kuvano vino (Cooked wine)

Sastojci: 750ml crvenog vina, 2-3 jabuke, 200g secera, 15 zrna crnog bibera, 2 kasicice cimeta, 7 karanfilica, 1 limun. 

Priprema:

1) Jabuke oljustiti, izvaditi kostice i iseci na kockice. Limun oprati, iseci na pola, izvaditi kostice, pa iseci na komade.
2) U serpu sipati vino. Dodati secer, biber, cimet, karanfilic i jabuke. Pustiti da prokljuca.
3) Skloniti sa sporeta i ostaviti da odstoji 15-20 minuta.
4) Procediti vino pa sipati u case. Ukrasiti sa komadom limuna i nekoliko kockica jabuka. 

Ingredients: 750ml of red wine, 2-3 apples, 200g sugar, 15 grains of black pepper, 2 teaspoons cinnamon, 7 cloves, 1 lemon.

Preparation:

1) Peel apples, remove the pips and cut into cubes. Wash lemon, cut in half, remove pips, and cut into pieces.
2) in a saucepan, pour the wine. Add sugar, black pepper, cinnamon, cloves and apples. Let it boil.
3) Remove from the stove and let it sit for 15-20 minutes.

4) Strain the wine, pour into glasses. Garnish with a piece of lemon and a few cubes of apples.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.