The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, February 28, 2016

Salata od jagnjetine i fete (Lamb salad with feta)

Sastojci: 600g jagnjeceg mesa, 350g fete, 1 manja glavica crnog luka, 250ml pilece supe, 1 kasika soka od limuna, 1 kasicica soli, 1 kasicica suve mirodjije, 1 kasicica origana, 100g persunovog lista (sitno seckanog), 60ml maslinovog ulja, 3 paradajza.

Priprema:

1) Crni luk oljustiti i sitno iseckati. Paradajz oljustiti i iseci na kocke. Fetu iseci na kocke.
2) U serpu sipati ulje, staviti meso i proprziti sa obe strane. Izvaditi iz serpe.
3) U serpu dodati crni luk i prziti oko 2 minuta povremeno mesajuci. Vratiti meso, dodati supu, sok od limuna, so, mirodjiju, origano, persun. Promesati, poklopiti, i na srednjoj temperaturi (4), kuvati dok meso ne bude gotovo.
4) Izvaditi meso, ostaviti da se prohladi pa iseckati na komade.    
5) U ciniji pomesati jagnjetinu, paradajz i fetu. Preliti masnocom u kome se meso przilo.

Predlog: ovu salatu mozet posluziti uz Sos od belog luka.

Ingredients: 600g lamb meat, 350g feta cheese, 1 small onion, 250ml chicken stock, 1 tablespoon lemon juice, 1 teaspoon salt, 1 teaspoon dried dill, 1 teaspoon oregano, 100g parsley leaf (finely chopped), 60ml olive oil, 3 tomatoes.

Preparation:

1) Peel onion and finely chop. Peel tomato and cut into cubes. Cut feta into cubes.
2) in a pot put oil, add the meat and fry on both sides. Remove from the pot.
3) in a pot add the onion and fry for about 2 minutes stirring occasionally. Return meat, add chicken stock, lemon juice, salt, dill, oregano, parsley. Stir, cover, and on medium temperature (4), cook until the meat is done.
4) Remove the meat, leave to cool and cut into pieces.
5) In the bowl, combine the lamb, tomatoes and feta. Pour the fat in which the meat was fried.


Suggestion: this salad can be served with Garlic sauce.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.