The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Saturday, February 20, 2016

Sos od bele cokolade (White chocolate sauce)

Sastojci: 180ml slatke pavlake, 1 1/2 kasike putera, 300g bele cokolade, 1 kasika vanila ekstrakta, 1 kasicica belog ruma.

Priprema:

1) Belu cokoladu izlomiti na kocke.
2) U serpicu staviti slatku pavlaku i puter. Na niskoj temperaturi, konstantno mesajuci,  otopiti puter i kad slatka pavlaka pocne da krcka skloniti sa sporeta.
3) Dodati cokoladu. Mesati dok se cokolada ne otopi i smesa postane glatka.
4) Umesati vanila ekstrakt i rum. Ostaviti da se ohladi.
5) Sipati u hermeticki zatvorenu kutiju i drzati u frizideru do nedelju dana. 

Ingredients: 180ml heavy cream, 1 1/2 tablespoons of butter, 300g white chocolate, 1 tablespoon vanilla extract, 1 teaspoon of white rum.

Preparation:

1) Break white chocolate into pieces..
2) In saucepan, put heavy cream and butter. At low temperature, constantly stirring, melt the butter and when heavy cream starts to simmer, remove from stove.
3) Add the chocolate. Stir until chocolate is melted and mixture is smooth.
4) Stir in vanilla extract and rum. Allow to cool.

5) Pour into a hermetically sealed container and refrigerate up to one week.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.