The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, October 30, 2010

Luft krofne (Donuts)

Ingredients: 250ml milk, 2 eggs, 180g sugar, 1/2 fresh yeast (10g), salt, flour as needed, oil or lard for frying.

Preparation:
1. Soak the yeast with warm milk and a little sugar and allow to rise.
2. Whisk eggs with sugar, add risen yeast and flour as needed.
3. Knead the dough and divide into 8 parts.
4. Develop each part spread with oil and put one part over another, all 8 parts.
5. Develop dough again, cutting into half inches thick cubes, combine the opposite end, and fry in hot oil or lard.

Sastojci: 250ml mleka, 2 jaja, 180g secera, 1/2 svezeg kvasca, so, brasna po potrebi, malo ulja.

Priprema:
1. Potopiti kvasac sa mlakim mlekom i malo secera i ostaviti da uskisne.
2. Umutiti jaja sa secerom, dodati uskisli kvasac i brasna po potrebi.
3. Testo umesiti i podeliti na 8 delova.
4. Svaki deo razvuci i premazati uljem i stavljati jedan deo preko drugog, svih 8 delova, zatim razvuci, seci u kocke, spajati suprotne krajeve i prziti na vrelom ulju ili masti.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.