The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Saturday, October 30, 2010

Damen kapric (Hungarian Cake)

Ingredients: 150g lard, 250ml milk, 12 tablespoons of sugar, 1 fresh yeast (20g), 4 eggs, flour as needed.

Preparation:
1. Whisk egg yolks with 4 tablespoons sugar, add lard.
2. Soak yeast in milk + 1 tablespoon of sugar and allow to rise.
3. Combine all the ingredients and add enough flour to mixture - to be rarely.
4. Pour into pan and let sit for 1 hour.
5. Put it to bake at 200 C degrees.
6. Mix the egg white with 7 tablespoons of sugar.
7. Pour mixture of egg whites and sugar over baked cake and return to oven and to dry a little.

Sastojci: 150g masti, 250ml mleka, 12 kasika secera, 1 svezi kvasac, 4 jaja, brasno po potrebi.

Priprema:
1. Umutiti zumanca sa 4 kasike secera, dodati mast.
2. Potopiti kvasac u mleko+malo secera i ostaviti da uskisne.
3. Sjedinit sve sastojke i dodati toliko brasna da smesa bude redja.
4. Sipati u pleh i ostaviti 1 sat da odstoji.
5. Staviti da se pece.
6. Dobro umutiti belanca sa 8 kasika secera.
7. Kada je peceno preliti smesom od belanaca i secera i vratiti u rernu da se jos malo zapece odnosno zasusi.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.