The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Monday, September 3, 2012

Sterilizacija kompota (Sterilization of compote)


Priprema voca i tegli za kompot 

Tegle za kompot
  • Najbolje su patent tegle, ali  mogu posluziti i obicne tegle zatvorene pergament papirom ili duplim celofanom. 
  • Pre upotrebe tegle je potrebno temeljno oprati.
Pripremanje voca
  • Da vam voce prilikom ljustenja ne bi pocrnelo treba ga odmah staviti u vodu u kojoj je na svaki litar rastvoreno na vrh noza limontusa (limunska kiselina).
  • Da bi lakse sa kajsija i breskvi skinuli koru, stavite ih u cediljku i drzite 10 minuta u kipucoj vodi, a zatim odmah sa rukom ili nozem skinite koru.
Sterilizacija kompota u elektricnim rernama
  • Tegle staviti na resetku u rernu, ukljuciti rernu i ostaviti  da tegle u njoj stoje oko pola sata, naravno kada se dostigne odredjena temperatura od 100 stepeni. Nakon odredjenog vremena za sterilizaciju (navedeno u receptu)rernu iskljuciti a tegle ostaviti da stoje u njoj dok se sasvim ne ohlade.

Preparing fruit and jars for compote

Jars for compote
  • Patent jars are best, but plain jars can also serve, sealed with parchment paper or double cellophane.
  • Before using jars you need to wash them throughly.
Preparing fruit
  • Put fruits in the water in which you put - on every liter on top of knife citric acid, so the fruit not become black when peeling.
  • To make it easier to remove the apricot and peach peel, put them in a sieve and hold for 10 minutes in boiling water, then immediately remove peel with hand or with a knife.
Sterilization of compote in electric oven
  • Place jars on the grid in the oven, turn on the oven and leave jars to stand in it for about half an hour, of course, when it reaches a certain temperature which is 100 degrees. After a certain amount of time to sterilize jars (specified in the recipe), turn oven off and let jars stand until they are completely cool.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za DecuKordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.