The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Monday, September 3, 2012

Priprema dzema-cvrsto voce 2 (Jam preparation-solid fruits 2)


Priprema dzema od voca sa manje tecnosti kao sto su tresnje, visnje, kajsije, breskve, kruske i slicno, opciono konzervans.

1) Na 1 kg voca staviti 750g secera, a moze i manje sto zavisi od vaseg ukusa, kao i kiselosti samo voca.
2) Polovinu opranog voca staviti u veci sud i kuvati na umerenoj temperaturi dok ne omeksa. Povremeno dodavati secer uz neprestano mesanje.
3) Vruce sipati u ciste tegle.
4) Kada se ohladi povezati duplim celofanom.
Opciono: dodati 1 kasicicu konzervansa u dzem.

Preparing jam from fruits with less liquid, such as cherries, apricots, peaches, pears, etc., optionally preservative.

1) For 1 kg of fruit to put 750g of sugar, or even less, depending on your taste and acidity of fruits only.
2) Half of washed fruit put in a deeper pan, and cook on low-medium heat until soften. Periodically add sugar while constantly stirring.
3) Pour hot into washed jars.
4) When cool seal with double cellophane.
Optional: Add 1 teaspoon of preservatives in jam.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.