The Minuette Food Recipes & Face Masks

Search This Blog

Loading...

Sunday, August 5, 2012

Preliv od cokolade (Chocolate topping)


Sastojci: 80g cokolade, 500 ml vode, 6 zumanaca, 70g secera, 1 sipka vanile.

Priprema:
1) Kuvati cokoladu sa vodom uz konstantno mesanje. Kad provri skinuti sa sporeta i ostaviti da se ohladi.
2) Umutiti zumanca sa secerom i vanilom, pa dodati prethodnoj smesi i ponovo kuvati dok se ne zgusne.

Ingredients: 80g of chocolate, 500 ml of water, 6 egg yolks, 70g sugar, 1 bar of vanilla.

Preparation:
1) Cook chocolate in water constantly stirring. When it boils remove from heat and leave to cool.
2) Whisk egg yolks with sugar and vanilla, then add to the previous mixture, and cook again until it thickens.

No comments:

Post a Comment

Ishrana Za Decu



Kordula Werner

Optimalna ishrana dece u vrtiću i predškolskom uzrastu zasnovana na zdravlju, ravnoteži i optimalnosti je tema ove knjige. Pre svega, deca treba da jedu ono što im je posluženo, a uz pomoć ove knjige, znaćete tačno šta je to što pred svoju decu treba da iznesete kako bi imala uravnoteženu ishranu.

Za praćenje ove knjige ne morate biti kulinarski mag. Recepti koje vam predstavlja autorka knjige se spremaju lako i brzo, a jednostavnost i raznovrsnost će vam držati pažnju dok svojim mališanima budete služili princezine sendviče, zlatokosinu salatu sa medaljonima ili kolače sa višnjama. I najzahtevnija deca će popustiti pred ukusnim, a pre svega zdravim receptima sadržanim u ovom kuvaru za savesne roditelje.